Direktlänk till inlägg 20 december 2015
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
12 inlagda eller färska rödbetor
2 dl gräddfil eller crème fraiche (matyoghurt, hårt vispad grädde eller majonnäs eller att blanda går också bra)
2 msk riven pepparrot
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 äpplen (valfritt)
4 kokta potatisar (valfritt)
1 tsk dijonsenap (valfritt)
1 msk kapris (valfritt)
1 saltgurka (valfritt)
1 msk ättika 24% (valfritt)
Gör så här:
Med färska rödbetor:
Koka rödbetorna hela med skal och fäste i en kastrull i ca 40 minuter.
Koka ev. potatis om du vill ha det i.
Häll av rödbetorna och skölj dem kalla.
Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet.
Lägg upp dem på en skärbräda och skär bort blomfäste samt fula delar.
Tärna rödbetorna i ca 0,5 cm stora tärningar och lägg i en skål och tillsätt en msk ättika.
Med inlagda rödbetor:
Koka ev. potatis om du vill ha det i.
Häll av lagen från de inlagda rödbetorna och tärna rödbetorna eller hacka dem till ca 0,5 cm tärningar. Lägg i en skål.
Blanda i gräddfil med rödbetorna.
Skala och riv pepparrot och blanda ner det.
Spara ev. lite till garnering.
Smaka av rödbetssalladen med salt och peppar.
Valfritt:
Skala och riv eller tärna äpplena (ca 0,5 cm bitar) och blanda ner dem.
Tärna kokt potatis i ca 0,5 cm bitar och blanda ner dem.
Tärna saltgurka i ca 0,5 cm bitar och blanda ner.
Smaksätt rödbetssalladen med dijonsenap samt kapris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|