Direktlänk till inlägg 23 december 2015
Mängd: 1,6 liter
Ingredienser:
1 liter hallonjuice (typ Brämhults) eller råsaft av hallon
4-5 dl vatten
1-2 dl socker eller valfri mängd socker
1 stjärnanis
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
3 kardemummablommor eller hela kardemumma
2 cm färsk ingefära eller en bit torkad ingefära
2-3 pommeransskal
Gör så här:
Lägg hallonjuicen i en gryta, bunke eller annan behållare och tillsätt glöggkryddor.
Låt stå minst ett dygn upp till 3 dygn och få smak.
Späd hallonjuicen med vatten och rör i socker samt smaka av med så mycket socker du vill ha.
Hallon är rätt surt så man kan ha rätt mycket socker i om man vill.
Man kan även späda med mer vatten om man vill.
Värm hallonglöggen och rör då och då.
Ta upp och ta bort glöggkryddor om du vill innan servering.
Servera varm.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|