Direktlänk till inlägg 30 december 2015
Antal: 12 stycken
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
12 tunna skivor baguette från 1/2 stor baguette
4 msk olivolja
1/2 rulle getost eller Chèvre, ca 180 gram
200 gram rensade kantareller
1 msk smör
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk hackade färska örter som gräslök, persilja eller basilika.
Lite rosmarin och timjan kan man också strö över
Gör så här:
Skär baguetten i 1/2 cm tunna skivor.
Rensa kantareller och dela stora svampar i mindre bitar .
Stek svampen i en torr panna tills nästan all vätska kokat bort några minuter.
Tillsätt smör och fräs kantarellerna några minuter till så de får färg.
Salta och peppra dem.
Pensla bröden med olivolja på båda sidor.
Skiva osten och skär bort yttersta kanterna om du vill.
Mosa ihop osten till en röra.
Man kan mosa med kanterna med också.
Fördela och bred osten på bröden.
Hacka de örter du önskar garnera med.
Hit kan du förbereda innan och ha bröden med ost, kantarellerna och örterna övertäckta i kylen fram tills du vill servera.
SERVERING:
Sätt ugnen på grill ca 225 grader.
Värm svampen i en panna.
Placera bröden med osten på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera dem i mitten av ugnen i några minuter - du får passa dem så de inte bränns.
De ska få fin färg och bli rostade.
Placera ut och fördela kantarellerna på bröden - några på varje crostini.
Garnera med hackade örter och lägg upp på fat eller små assietter samt servera varma och nylagade.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|