Direktlänk till inlägg 30 december 2015

Kantarellcrostinis

Av Maria - 30 december 2015 09:00

Antal: 12 stycken

Ugn: 225 grader


Ingredienser:

12 tunna skivor baguette från 1/2 stor baguette
4 msk olivolja
1/2 rulle getost eller Chèvre, ca 180 gram
200 gram rensade kantareller
1 msk smör
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
2 msk hackade färska örter som gräslök, persilja eller basilika.

Lite rosmarin och timjan kan man också strö över


Gör så här:

Skär baguetten i 1/2 cm tunna skivor.
Rensa kantareller och dela stora svampar i mindre bitar .
Stek svampen i en torr panna tills nästan all vätska kokat bort några minuter.
Tillsätt smör och fräs kantarellerna några minuter till så de får färg.

Salta och peppra dem.
Pensla bröden med olivolja på båda sidor.
Skiva osten och skär bort yttersta kanterna om du vill.

Mosa ihop osten till en röra.

Man kan mosa med kanterna med också.

Fördela och bred osten på bröden.
Hacka de örter du önskar garnera med.
Hit kan du förbereda innan och ha bröden med ost, kantarellerna och örterna övertäckta i kylen fram tills du vill servera.


SERVERING:

Sätt ugnen på grill ca 225 grader.
Värm svampen i en panna.
Placera bröden med osten på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera dem i mitten av ugnen i några minuter - du får passa dem så de inte bränns.

De ska få fin färg och bli rostade.
Placera ut och fördela kantarellerna på bröden - några på varje crostini.
Garnera med hackade örter och lägg upp på fat eller små assietter samt servera varma och nylagade.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards