Direktlänk till inlägg 31 december 2015
Antal: 2 portioner
Ugn: 4-5 minuter
Ingredienser:
10 havskräftor, kokta eller färska, ca 450-500 gram
100 gram smör, rumsvarmt
1,5 msk hackad persilja, färsk eller fryst
1 klyfta vitlök
1 krm chiliflakes
1 krm flingsalt
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk citronsaft
1 msk hackad färsk persilja till garnering (valfritt)
2 klyftor citron till servering (valfritt)
2-4 skivor baguette eller annat ljust bröd till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på max värme och grill.
Blanda mjukt smör med hackad persilja, pressad vitlök, chiliflakes, svartpeppar, citronsaft och salt i en bunke.
Dela på havskräftorna.
Bred samt fördela smöret lite i varje i varje havskräftstjärtshalva.
Lägg havskräftorna med snittet och smöret uppåt, omlott på ett ugnsfast rostfritt fat, panna eller keramikfat.
Du kan lägga alla på ett fat eller lägga dem portionsvis på ugnsfasta keramiktallrikar eller liknande.
Gratinera havskräftorna högt upp i ugnen under grillen.
Kolla dem under tiden.
Kokta havskräftor tar knappt 2 minuter.
Färska havskräftor kan du sätta i mitten av ugnen och räkna längre tid upp mot 4-5 minuter.
Ta ut och servera havskräftorna direkt med gott bröd att skopa upp smöret med.
Garnera gärna med hackad persilja, flingsalt och servera med varsin citronklyfta samt gaffel att pilla ur kräftstjärtarna med.
Och så är servetter och våtservetter en god idé till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|