Direktlänk till inlägg 2 februari 2016
1933 (Torsdag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Kalvstekspudding med potatis. Kaffe eller te, marmelad eller honung, skorpor.
Middag: Brynt vitkålssoppa med frikadeller. Äggvåfflor med sylt.
1934 (Fredag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Fisk-, svamp- och makaronilåda. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.
Middag: Kokt sik med persiljesås och kokt potatis. Fin äppelgröt.
1952 (Lördag)
Lunch: Bacon och makaroner.
Middag: Gädda i form med svampstuvning. Varm citronpudding.
1955 (Onsdag)
Lunch: Spenatplättar.
Middag: Kokt torsk med senapssås och nykokt potatis. Fattiga riddare med äppelmos.
1958 (Söndag)
Lunch: Skånsk potatis med skinktärningar.
Middag: Mångubbe. Lax Daria med nykokt sillpotatis. Fransk apelsinsallad.
1989 (Torsdag)
Richters Kökskalender: Rotmos med köttkorv och senap. Apelsin.
1993 (Tisdag)
Vår Kökskalender: Fiskpinnar, kokt ris, lättstuvad grönkål.
2001 (Fredag)
Matkalender: Gratinerade räkor.
2004 (Måndag)
Matkalender: Grova bröd med äggröra, tomat och gräslök.
2011 (Onsdag)
Köksalmanack: Fiskpinnar och matkorn med klippt gräslök coh hackad tomat. Smoothie på matyoghurt, banan och apelsinjuice.
2013 (Lördag)
Köksalmanack: Bönbiffar med matvete, sallad. Honungskakehjärtan.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|