Direktlänk till inlägg 6 mars 2016

Salladsknyten med inkokt lax & dillmajonnäs (LCHF)

Av Maria - 6 mars 2016 14:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g laxfilé från mittbiten


Koklag:

1 morot

1 rödlök

5 stora dillkvistar

1 1/2 liter vatten

1 1/2 dl vitvinsvinäger

3 msk salt

3 hela vitpepparkorn

5 hela svartpepparkorn

2 lagerblad


Dillmajonnäs:

1 dl majonnäs

1 msk gräddfil

1 msk finhackad dill

1 tsk pressad citronsaft

Salt

Malen vitpeppar


Till servering:

Stora salladsblad

Nykokt broccoli eller blomkål i små buketter

Hårdkokta ägg

Rädisor

Dill


Gör så här:

Skär eventuellt bort skinn från laxen och dela laxen i 2x2 centimeter stora kuber och lägg dem i en gratängform med hög kant.

Lämna en centimeterbred lucka mellan kuberna.

Skala och skiva morot och rödlök.

Dela dillkvistarna i mindre bitar, cirka 6 centimeter.

Koka upp vatten, vinäger, salt, pepparkorn, lagerblad, morot, rödlök och dillkvistar.

Koka i cirka 10 minuter.

Slå den heta lagen över laxen och låt svalna i rumstemperatur.

Servera direkt ljummen eller låt stå kallt till nästa dag.

Till dillmajonnäsen: Blanda samman majonnäs, gräddfil.dill och citronsaft, krydda med salt och peppar.
 Förvara svalt till servering.

Vid servering: fördela 1-2 bitar inkokt lax, grovhackade ägg, broccoli och rädisor på stora salladsblad. Toppa med dillmajonnäs och dillkvist.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards