Direktlänk till inlägg 11 mars 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
800 g potatis
rapsolja
salt
600 g nötfärs
salt
svartpeppar
1 dl majonnäs
3 msk syltlök
1 st äpple
salt
svartpeppar
0.5 st romansallad
1 st avokado
2 st tomat
0.5 st gurka
1 förp hamburgerbröd
1 burk rostad lök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen.
Lägg den på en plåt och ringla över olja.
Salta och laga i ugn ca 30 min.
Forma burgare av färsen, salta och peppra och stek dem sen.
Rör samman majonnäs, hackad syltlök och rivet äpple.
Smaka av med salt och peppar.
Strimla salladen, skiva avokado, tomat och gurka.
Bygg burgare och toppa med rostad lök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|