Alla inlägg under oktober 2018

Av Maria - 15 oktober 2018 13:15

Måndag:

Köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka


Tisdag:

Varma mackor/toast


Onsdag:

Bacon- och broccolipaj med tomatsallad


Torsdag:

Stekt laxfilé med en röra på små linser, stekt lök, paprikatärningar och spenat


Fredag:

Räkor, majonnäs och grönsaker och detta äts med händerna


Lördag:

Kotlett i ädelostsås med pressad potatis och grönsaker


Söndag:

Västerbottenspaj med sallad

Av Maria - 15 oktober 2018 11:45

Måndag:
Älgskavsgryta med potatisbullar


Tisdag:
Lax, pressad potatis och dill-& citronsås


Onsdag:

Makaronipudding med skinka


Torsdag:

Kycklingpinnar och nudlar, sötsur sås och currysås


Fredag:

Hamburgare, bröd och potatisskivor


Lördag:

Köttgryta med potatis


Söndag:

Köttfärssås och pasta

Av Maria - 15 oktober 2018 09:45

Måndag:

Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.


Risi frutti.


Tisdag:

Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.


Fattiga riddare, lönnsirap/sylt.


Onsdag:

Stekt fläsk med löksås, potatis och råkost.


Nyponsoppa med mandelbiskvier.


Torsdag:

Muskot- och timjanskryddad ärtsoppa, senap och ostsmörgås.


Tunna pannkakor.


Fredgag:

Tacos med svamp- och färsröra och oika tillbehör som såser, färska grönsaker.


Färsk frukt och chokladbit till kaffet.


Lördag:

Nykokt ris blandat med mycket dill, smörklick och rikligt med räkor, aioli  (aioli - lätt variant) och gott bröd.


Ljumma persikohalvor, mandelspån och glass.


Söndag:

Kokt oxbringa, potatis och stekta kålrotstärningar, pepparrot.


Strutar med glass och varm hjortronssylt.

Av Maria - 15 oktober 2018 07:45

Måndag:

Grönkålssoppa toppad med mjukkokta ägg.

Ett gott bröd till.


Valfri frukt i säsong.


Tisdag:

Tonfiskbiffar, matvetesallad med tomat, valfria bönor och hackad persilja, dressad i en vinägrett till.


En bit sockerkaka


Onsdag:

Bryn kycklingfiléer smaksatta med färsk timjan, salt och peppar, tillaga färdigt i en 225 grader varm ugn tillsammans med pimiento de padrons.

Servera med rostad potatis och turkisk yoghurt smaksatt med ajvar relish.


Blodapelsin.


Torsdag:

Italiensk gryta med lammlägg.


Citronmarängpaj.


Fredag:

Quesadillas:

Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna, strö över riven ost och lägg på ytterligare ett tortillabröd.

Stek på båda sidor tills osten smält.

Servera med en chiligryta.


Coke float:

Lägg en skopa vaniljglass i ett glas, toppa med coca cola och vispad grädde.


Lördag:

Torskrygg. Servera med potatis- och blomkålspuré, knaperstekt sidfläsk och en vitvinssås.


Pavlova med vispad grädde och citrusfrukter.


Söndag:

Sötpotatispytt med svarta bönor.

Tomatsalsa och picklad rödlök till.


Maxade bananplättar med sirapsstekt bananer och jordnötsgrädde.

Av Maria - 14 oktober 2018 13:45

Ingredienser:

2 mogna avocado

4-5 dl crème fraiche (fet)

½ lime

1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)

salt


Gör så här:

Mosa avokadon med en gaffel, blanda i crème fraichen.

Pressa i vitlök och saften från en halv lime.

Smaka av med salt.

Av Maria - 14 oktober 2018 12:00

Antal: ca 40 stycken

Ugn: 175 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:

200 g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

1 äggula

4½ dl vetemjöl


Fyllning:
2 äggvitor

4 msk strösocker


Gör så här:

Blanda smör och strösocker.

Tillsätt äggulan och vetemjölet och arbeta samman till en deg.

Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.


Fyllning:

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Tillsätt strösockret under slutet av vispningen.


Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till en drygt ½ cm tjock rektangel på bakplåtspapper.

Bred hälften av fyllningen på var och en och rulla ihop dem som rulltårtor.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg rullarna på en skärbräda och ställ dem kallt, gärna i frysen, tills ytan hårdnat.


Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Av Maria - 14 oktober 2018 10:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portioner nykokt pasta

1 kg räkor med skal

1 gul lök

100 g färska champinjoner

1 grön paprika

2 dl crème fraiche

3/4 dl vatten

2-3 msk Touch of Taste hummerfond

Salt

Peppar

Klippt persilja


Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Häll bort vattnet.

Tina räkorna om de är djupfrysta.

Skala och hacka löken.

Ansa och skiva svampen.

Kärna ur och tärna paprikan.

Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.

Tillsätt crème fraiche, vatten och hummerfond.

Låt såsen koka upp.

Smaka av.

Rör ner räkorna och låt såsen bli varm men inte koka.

Blanda samman den nykokta pastan med räksåsen.

Strö över klippt persilja.

Bjud rätten genast.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards