Direktlänk till inlägg 15 november 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 5 minuter
Ingredienser:
500 g lammfärs
1 liten gul lök
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk hackad mynta
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
rucola
Sötpotatis:
4 små sötpotatisar (à 150 g)
2 msk rapsolja
2 tsk flingsalt
Yoghurt:
2 1/2 dl matyoghurt
2 msk hackad mynta
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Gör så här:
Yoghurt:
Blanda yoghurten med mynta, pressad vitlök och salt.
Sötpotatis:
Skölj potatisen.
Skär den i 1 cm tjocka skivor på längden.
Pensla skivorna med olja och stek dem 5-6 minuter på varje sida.
Strö på salt.
(Eller stekt potatisen kortare tid och låt potatisen istället bli färdig i ugnen. 225 grader i drygt 5 minuter).
Köttbullar:
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 10 minuter.
Skala och finhacka löken och stek den mjuk i lite av oljan.
Blanda lammfärsen med ströbrödet, löken, ägget, myntan och kryddorna.
Rulla färsen till 20 köttbullar.
Stek dem i omgångar i olja i en stekpanna 6-8 minuter.
Lägg upp sötpotatisen och köttbullar på tallriken.
Häll över yoghurtsåsen.
Garnera med rucola.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|