Direktlänk till inlägg 16 augusti 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g färskpotatis
4 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2 msk kapris
1 kruka gräslök
Salt
Peppar
Cajunrubbing:
2 krm cayennepeppar
½ msk grovmalen svartpeppar
1 msk oregano
1 tsk vitlökspulver
½-1 tsk salt
4 skivor ryggbiff
Gör så här:
Tvätta och koka potatisen.
Blanda crème fraiche med pressad vitlök, parmesan, kapris och finskuren gräslök.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva den ljumma potatisen och blanda med såsen.
Blanda kryddorna till cajunrubbingen och klappa in dem i köttet.
Grilla biffarna 1 minut på varje sida tills de får fin färg.
Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare ca 3 minuter eller tills innetemperaturen är 58 grader.
Vänd köttet ofta.
Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.
Servera biffarna med potatissalladen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|