Direktlänk till inlägg 24 augusti 2020
Måndag:
Pasta med currychampinjoner:
Skiva 400 g champinjoner, hacka 1 röd lök och fräs i lite smör.
Tillsätt 1½ tsk curry, 1 msk vetemjöl och 2 msk tomatpuré.
Häll över 2 dl grönsaksbuljong.
Låt puttra 2-3 minuter.
Blanda ner ca 1 dl blad av rucolasallad eller spenat.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera med pasta.
Tisdag:
Soppa med skinka och grönsaker:
Skiva 2 potatisar, 1 morot, 1 bit purjolök och 1 stor klyfta vitkål.
Hacka 1 liten lök och tärna ca 200 g rökt sinka.
Fräs skinka och lök i lite smör, fyll på med resten av grönsakerna.
Späd med drygt 1 liter grönsaksbuljong.
Krydda med 1 tsk oregano, 2 krm chilipulver, salt och peppar.
Låt puttra 10-15 minuter.
Servera med bröd.
Onsdag:
Pytt med färs:
Fräs 500 g nötfärs, 1 stor hackad gul lök, 1 liten strimlad purjolök och 600 g tärnad potatis i lite smör.
Rör om och stek tills potatisen är mjuk.
Blanda i 1 tärnad paprika och stek ytterligare någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja och servera med rödbetor.
Torsdag:
Olles favoritkorv:
Varva 400 g skivad falukorv med 2 lökar och 2 tomater i skivor i en kastrull.
Häll över 2½ dl matlagningsgrädde som blandats med 3 msk pepparrot, 2 msk dill och 2 msk senap.
Låt puttra ca 15 minuter.
Fredag:
Varm macka med hetta:
Låt 1 gul lök i smala klyftor mjukna i lite olja.
Lägg sedan i 1 stor tomat i klyftor och 1 medelstor fint hackad chili, låt det bli genomvarmt.
Fördela röran på 4 skivor dagsgammalt bröd som stekts på båda sidor.
Krydda med salt och lite koriander.
Toppa med stekt ägg.
Lördag:
Söndag:
Lövbiff med chili och solrosskott:
Skär 400 g lövbiff i strimlor och 1 röd paprika i bitar.
Skiva 1 purjolök.
Fräs det i 2 msk flytande margarin i en panna.
Smaksätt med 2 dl sweet&sour woksås.
Rör ner 1 dl solrosskott.
Servera med ris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|