Direktlänk till inlägg 20 oktober 2020
Ugn: 175 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
150 g hasselnötter
3 dl nakenhavreflingor (eller fiberhavregryn)
2 dl dinkelflingor eller havregryn
2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
0,5 dl rapsolja (eller solrosolja)
0,5 dl vatten
0,5 dl flytande honung (eller ljus sirap)
2 dl torkade blåbär, tranbär eller russin
150 g råchoklad 70 % (eller 100 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills det tunna skalet börjar spricka.
Flytta sedan över nötterna till en ren kökshandduk och gnid av skalet.
Blanda gryn, frön, kärnor och nötter och strö ut din müsli över plåten.
Blanda rapsolja, vatten och honung.
Droppa blandningen över müslin.
Vänd runt i din müsli med några tag och rosta i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
Rör om då och då så att blandningen inte bränns utan får en fin gyllenbrun färg.
Låt din müsli svalna och eftertorka på plåten över natten.
Blanda i torkade bär och hackad choklad.
Förvara din chokladmüsli svalt i en burk med tättslutande lock.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|