Direktlänk till inlägg 17 november 2020
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
1 paket gnocci (500 g)
500 g passerade tomater
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1/2 zucchini
1 msk tomatpuré
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 msk socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
125 g mozzarella skuren i småbitar
2 dl riven ost (gärna parmesan)
Gör så här:
Finhacka löken och vitlöken.
Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken i oljan, utan att den tar färg.
Tillsätt tomater, tomatpurén, buljongtärningen, örterna, salt, peppar och socker.
Låt tomatsåsen koka under lock på svag värme i minst 10 minuter.
Tärna morötterna och zucchinin under tiden tomatsåsen kokar.
Tillsätt sedan grönsakerna och låt allt koka 5-7 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Koka gnocchin ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form.
Fördela gnoccin över såsen och häll sedan den resterande såsen över gnoccin.
Strö över mozzarellan och den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Servera en sallad till.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|