Direktlänk till inlägg 24 november 2020

Torskfilé med tomatrisotto

Av Maria - 24 november 2020 07:15

Ingredienser:
400 g torskrygg
nymald svartpeppar

Risotto:
250g cocktailtomater
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
2 dl tomatjuice (jag använde passerade tomater)
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
25g smör
2 dl riven parmesanost

Basilikabuljong:
ca en halv kruka basilikablad
1 vitlöksklyfta
25g smör
1,5 dl kycklingbuljong av fond

 

Gör så här:
Börja med buljongen.

Lägg basilikablad, vitlök och smör i en mixen och mixa tillsammans med het buljong.

Ställ åt sidan.

Risotton:

Snitta och skolla körsbärstomater i hett vatten i ca 5 sekunder.

Skölj med kallt vatten och dra av skalet och halvera eventuellt tomaterna.

Ställ åt sidan.

Finhacka schalottenlök och vitlök.

Hetta upp smör i en rymlig kastrull.

Fräs ris och lök under omrörning i ca 1 minut.

Häll i vinet och låt det koka in.

Tillsätt tomatjuice/passerade tomater, rör om och sänk värmen.

Blanda vatten och kycklingfond i en tillbringare.

Sjud risotton på medelvärme, rör om då och då och späd med ca 1 dl åt gången tills all buljongen kokat in.

Tar ca 20 minuter.

Blanda i riven parmesan, smör och körsbärstomaterna.

Skär torsken i bitar och lägg i en smord form.

Krydda med nymalen svartpeppar.

Stek dem i ugn på 150 grader i ca 20 minuter eller tills torsken känns klar.

Servera Risotto med torsken och häll ljummen basilikabuljong runt om.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards