Direktlänk till inlägg 15 december 2020
Antal: 30 stycken
Ingredienser:
100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk 70% choklad
50 gram nougat
50 gram smör
0,5 dl skållad hackad mandel, flagad mandel
0,5 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
Gör så här:
Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform.
Bryt mjölkchoklad, mörk choklad och nougat i bitar och lägg i en skål.
Skär smöret i kuber och tillsätt det.
Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet.
Rör i hälften av mandeln.
Häll chokladsmeten i brödformen.
Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar.
När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen.
Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan.
Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet.
Sätt bunken att smälta i hett vattenbad om chokladen ej smälter helt.
Ta ut formen med den mörka chokladen och fördela den vita chokladen över.
Strö över resterande flagad mandel.
Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen.
Minst någon timme. Förslagsvis över natten.
Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora tryffelrutor eller chokladkonfekter - ca 30 st - med en vass kniv.
Tips:
Värm kniven under kranen med hett vatten, torka av vattnet och skär skarpa chokladkonfekter.
Värm kniven mellan gångerna du skär så får du bäst resultat.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|