Direktlänk till inlägg 2 december 2022
Antal: 2 portioner
Ugn: 200 grader, 20 minuter
Ingredienser:
Färsfylld paprika:
2 röda paprikor
400 gr blandfärs
2 färska champinjoner
1 gul lök
chilipulver
1 pressad vitlök
valfri ost tex mozzarella
Morotstzatziki:
1 skalad morot
2 vitlöksklyftor
1 liten burk crème fraiche
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Färsfylld paprika:
Skiva champinjonerna tunt och hacka löken fint.
Stek upp lök, champinjoner och en pressad vitlöksklyfta i en stekpanna och när detta fått gyllene färs kan du tillsätta blandfärsen.
Krydda med chilipulver i den mängd dina smaklökar klarar.
Skär av toppen på paprikan och rensa ut kärnorna.
Fyll paprikan med färsen och strö osten över och sätt tillbaka toppen på paprikan.
Ställ in detta i 200 graders varm ugn i 20 minuter och servera med matvete.
Morotstzatziki:
Blanda crème fraiche med en pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Riv sedan moroten på ett rivjärn och pressa ut saften med knuten hand över diskhon.
Blanda i moroten i crème fraiche blandningen.
Lite tokig tzatziki men faktiskt väldigt gott och en trevlig omväxling!!
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|