Direktlänk till inlägg 21 januari 2023
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
Gnudi:
250 g ricotta
15-200 g färskriven parmesan (jag tog även lite Trentino)
finhackad basilika eller färsk spenat
salt & svartpeppar
300 g durumvetemjöl (mjölet ska inte blandas med ostarna!)
Ratatouille:
1 grön paprika, i bitar
1 gul paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 aubergine, i bitar
1 squash, i bitar
2 gula lökar, grovt hackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 burkar krossade tomater
1 msk socker
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
balsamvinäger
Gör så här:
Gnudi:
Rör ihop ricotta, parmessan och basilika/spenat till en fast kräm.
Krydda med salt och peppar.
Täck bottnen av en form med hälften av durumvetemjölet.
Rulla små bollar av ostmassan och lägg i formen.
Täck sedan alltsammans med resten av mjölet.
Låt formen stå övertäckt med plastfolie i kylen över natten, eller gärna i 1 dygn, för att gnudin ska torka ordentligt.
Koka upp en stor kastrull med minst 2 liter vatten och 2-3 tsk salt.
Ta försiktigt upp gnudin ur formen och skaka av överflödigt mjöl.
Lägg försiktigt ned gnudin i det kokande vattnet.
Koka hälften av gnudin åt gången i 3-5 minuter, när dom flyter upp till ytan är bollarna färdigkokta.
Ta försiktigt upp med hålslev.
Ratatouille:
Fräs grönsaker och lök i olja i en gryta.
Tillsätt de krossade tomaterna och låt allt småkoka under lock i 30 minuter.
Smaka av med kryddorna och balsamvinäger.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|