Direktlänk till inlägg 21 januari 2023
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
½ sats pasta enligt recept nedan skuren till lasagneplattor
1 gul lök, hackad
400 g nötfärs eller quornfärs
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk färsk timjan eller 1 ½ tsk torkad
1 msk fond
2 vitlöksklyftor, rivna/pressade
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
4 dl crème fraiche
100 g riven parmesanost eller 200 g smulad fetaost
LCHF-pasta/glutenfripasta, 2 plåtar:
4 ägg
1 dl vatten
½ dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
2 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225º.
Stek löken lite mjuk, tillsätt färsen och bryn allt en stund.
Tillsätt tomater och samtliga kryddor.
Låt sedan koka under lock i 15 minuter.
Blanda samman crème fraiche med riven parmesan eller smulad fetaost.
Ringla lite olja i botten på en ugnsform.
Bred ut en tredjedel av köttfärssåsen i botten, täck med en tredje del av lasagneplattorna och bred en tredjedel crème fraicheröran ovanpå.
Upprepa detta ytterligare två gånger.
Gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter.
LCHF-pasta/glutenfripasta:
Sätt ugnen på 150°.
Mixa ihop ägg, vatten, fiberhusk, kokosnötmjöl och salt.
Låt stå och svälla i 10 minuter.
Blanda en gång till.
Dela degen på två och kavla ut tunna plattor av degen i omgångar mellan två oljade bakplåtspapper. Varje deghalva räcker till en hel ugnsplåt.
Dra av det översta bakplåtspappret och grädda plattorna en i taget i 9-10 minuter.
Skär pastan till önskad form.
Jag gjorde lasagneplattor av min, men det går även att gör tex fettuccine.
Använder du inte all pasta vid samma tillfälle så rulla ihop den i bakplåtspappret och lägg i en plastpåse i kylen där den klarar sig ett par dagar eller frys in den.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|