Direktlänk till inlägg 9 november 2023
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 msk maizena redning
200 g getost
1/2 tsk salt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
500 g kantareller
1 msk olja
160 g färsk spenat
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
250 g färska lasagneplattor
200 g getost att smula på toppen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp mjölk och grädde i en kastrull.
Tillsätt maizena redning rör om.
Tillsätt getosten (ta bort kanterna först) i bitar, när såsen tjocknat.
Rör tills osten löst sig.
Smaka av med salt och ställ såsen åt sidan.
Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja i en stekpanna.
Tillsätt spenaten och fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något.
Salta och peppra.
Ställ åt sidan.
Smält en klick smör i en stekpanna.
Tillsätt de rensade kantarellerna och stek dem tills all vätska kokat bort.
Smörj en ugnssäker form.
Bred ut lite ostsås i botten.
Lägg i ett lager med lasagneplattor, häll på sås och sedan spenatblandningen.
Därefter ytterligare ett lager med lasagneplattor och ostsås.
Avsluta detta lager med de stekta kantarellerna.
Till sist, ett sista lager lasagne och ostsås.
Skär bort kanterna på den resterande getosten och smula den sedan över lasagnen.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Servera tillsammans med en god sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|