Alla inlägg under januari 2024
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 20-30 minuter
Ingredienser:
Ingredienser:
3 cl vodka
3 cl sockerlag (Se tips!)
5-6 cl espresso (dubbel)
Gör så här:
Skaka ingredienserna till drinken kall med is.
Sila genom finmaskig sil ned i ett glas på fot.
Garnera med 3 kaffebönor.
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, 10 minuter + 5 minuter + 250 grader + 160 grader
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 30-40 minuter + 125 grader
Ingredienser:
Ingredienser:
12 pilgrimsmusslor
0,5 blomkål
100 g chorizokorv
1 dl citron, saft
1 dl gula russin
1 dl kapris
2 msk olivolja
1 dl olivolja
färsk bladpersilja
Gör så här:
Börja med att plocka buketter av blomkålen, skär de i 1.5 cm tjocka skivor och tärna chorizon i 5x5 mm.
Stek den skivade blomkålen och den tärnade chorizon i 2 msk olivolja.
Stek russinen till dressingen, när de ploppar upp tillsätt kaprisen och stek vidare i cirka 20 sekunder, mixa dressingen homogen tillsammans med citronsaften.
Plocka bort muskelfästet från pilgrimsmusslorna och halstra de i olivolja.
Plocka persiljan från stjälkarna och strimla det fint.
Lägg upp!
Antal: 10-15 stycken
Ingredienser:
1 förp Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®
4-5 skivor prosciutto
1 buffelmozzarella
3 kvistar färsk timjan
1 msk crema di balsamico
0,5 dl soltorkade tomater, hackade
svartpeppar
Gör så här:
Skiva de soltorkade tomaterna, prosciutton och buffalomozzarellen i mindre bitar.
Använd kexen hela eller dela upp dem i mindre snittar.
Montera snittarna med prosciutton, mozzarellan, tomaterna och ringla över lite balsamico, lite svartpeppar och toppa med några timjanblad.
Superenkelt och försvinnande gott med de krispiga kexen med Västerbottensost® mot de mjuka krämigs italienska smakerna.
En vinnare på snacksbrickan!
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8-12 pilgrimsmusslor
2 msk smör, rumstempererat
gourmet flingsalt
svartpeppar
2 klyftor vitlök
1 schalottenlök, finhackad
persilja, hackad
Gör så här:
Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja.
Värm upp en stekpanna.
När pannan är het, tillsätt smörblandningen och låt smälta och bli varm.
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smöret., max 1 minut per sida.
Lägg upp pilgrimsmusslorna på en tallrik.
Häll smöret över och garnera med persilja.
Servera genast!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|