Direktlänk till inlägg 27 december 2011
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 bitar á 70 g oxfilé
2 dl creme fraiche
2 msk wasabi
1 tsk honung
Salt
10 rädisor
1 ask smörgåskrasse
Olivolja
Gör så här:
Välj ett bra kött i affären eller hos slaktaren.
Lägg en köttbit i plast, t. ex. mellan två bitar plastfilm.
Banka sedan ut köttet med en stekpanna så det är helt platt, ca 2 millimeter tjockt.
Lägg varje köttbit på varsin tallrik, smörj in ena sidan av det utbankade köttet med olivolja, lägg det sedan med den smorda sidan nedåt.
Detta gör att köttet inte fastnar.
Skär mycket tunna slantar av rädisorna och klipp ner krassen.
Blanda honung med creme fraiche och wasabi till en fin röra, smaka av med salt.
Styrkan på krämen bestämmer du själv genom mängden wasabi.
Klicka ut wasabikrämen på varje köttbit, toppa med krasse och rädisor.
Färdigt att servera!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|