Direktlänk till inlägg 21 november 2012

Wallins kycklingspett

Av Maria - 21 november 2012 10:30

Antal: 4 portioner

ugn: 225 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

Spett:

3 kycklingfiléer

8-12 grillspettspinnar

1 dl sweet and sour-sås

2 msk sojasås


Quinoasallad:

2 dl quiona

½ honungsmelon

1 förpackning kokta kidneybönor, ca 400 g

1 gul eller röd paprika

1 liten påse rucola


Jordnötssås:

Stekspad från kycklingen

2 dl créme fraiche

4 msk jordnötssmör

Ev sambal oelek


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär kycklingfilén i 3-4 skivor per filé på längden och trä upp på spett.

Häll sweet and sour-sås, soja och olivolja över spetten och vänd om ordentligt.

Lägg spetten i en ugnsform och ugnsstek i ca 15 minuter.

Koka under tiden quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

Skär melonen i bitar, skölj kidneybönorna och strimla paprikan.

Lägg rucola i botten på ett strort fat, lägg quinoa, bönor, melon och paprika på.

Sila "spadet" från kycklingen och värm med créme fraiche och jordnötssmör i en kastrull.

Smaka ev. av med lite sambal oelek.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se