Direktlänk till inlägg 3 juli 2013
Ingredienser:
500 g körsbär, gärna klarbär
500 g tomater
2 gula lökar
1 vitlök solo eller 3-4 klyftor
1/2 röd chilifrukt
1 1/4 dl balsamvinäger
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 förpackning Syltsocker 1+3
Gör så här:
Skölj och kärna ur körsbären.
Skålla, skala och tärna tomaterna.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna.
Hacka eller strimla den fint.
Blanda allt utom syltsockret i en gryta och koka under omrörning i 15 minuter.
Tillsätt syltsockret och koka i 5 minuter.
Ta grytan från värmen och skumma noga.
Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|