Direktlänk till inlägg 16 juli 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex hoki, kolja eller torsk
1 tsk salt
1 citron, pressad saft
2 dl idealmjöl
1 tsk salt
1.5 dl ljust öl, eller vatten
1 ägg, endast vitan
7 dl neutral olja, t ex majs- eller rapsolja
1 ananas
1 finhackad röd chili
3 finhackade salladslökar
1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1 dl mango chutney, eller sweet chilisås
0.5 tsk salt
Gör så här:
Skär bort skal och rot på ananasen. Skär ananasköttet i små bitar. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
Skölj den färska fisken eller tina den frysta. Dela fiskfiléerna. Lägg fisken på ett fat, salta på båda sidorna och pressa över citron. Vispa mjöl, salt och öl eller vatten till en jämn smet. Vispa äggvitan skummig och vispa sedan ner den i mjölblandningen.
Häll olja i en tjockbottnad hög kastrull, upp till 5-6 centimeter från kastrullens botten. Eller använd en fritös. Hetta upp oljan till 170-180°. Kontrollera temperaturen med en stektermometer eller en bit vitt bröd, som ska bli gyllenbrunt på 1 minut. Ha spisfläkten avstängd och ett lock i närheten. Om oljan blir för het kan den börja den brinna och då sätter man på locket.
Doppa en fiskfilé i frityrsmeten så att hela filén täcks och lägg ner i den heta oljan. Fritera några filéer åt gången 3-4 minuter tills de blivit gyllenbruna på båda sidorna. Ta upp filéerna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servering:
Lägg upp på fat och servera med ananassalsa och ris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|