Direktlänk till inlägg 19 juli 2013
Ingredienser:
5 par böcklingar
2 kokta potatisar
1-2 äpplen
3 bananer
1 tsk finhackad gul lök
Sås:
3 msk fruktättika
3 msk olja
1½ tsk soker
1 knivsudd vitpeppar
Salt
Garnering:
Rödbetor
Persilja
Gör så här:
Böcklingarna flås och tagas ut i filéer, då inälvorna borttagas.
Filéerna läggas hela bredvid varandra på en lång karott eller djupt fat.
Potatis, äpplen och bananer skäras i mycket små tärningar.
Löken finhackas. Den, som är rädd för lök, kan krama några droppar löksaft ur en skuren gul lök eller utesluta löken alldeles.
De skurna ingredienserna blandas och fuktas med en tillblandade och avsmakade såsen.
Salladen lägges över filéerna, som skola täckas.
Ytan garneras med finhackad rödbeta och persillja, som läggas i ränder, var sort för sig snett över salladen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|