Direktlänk till inlägg 21 juli 2013

Rostad macka med tryffelbrie, honung, rostade valnötter, timjan & färska tomater + Moules marinières

Av Maria - 21 juli 2013 14:30

6 stycken rostade mackor + 2 portioner musslor 
 
Rostad macka med tryffelbrie, honung, rostade valnötter, timjan & färska tomater
 
6 skivor av ett gott bröd 
150 g tryffelbrie, skivad (går bra med vilken ost som helst) 
1 dl rostade hackade valnötter 
2 stora tomater, skivade 
1-2 dl körsbärstomater i olika färger, skivade 
Färsk timjan, delad i mindre kvistar 
Flytande honung 
Flingsalt 
Nymald svartpeppar 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Lägg det skivade brödet på ett galler och rosta dem lätt i ugnen i cirka 3-5 minuter. Ta ut och fördela ut brieosten på brödskivorna. 
 
Lägg ut önskad mängd färsk timjan ovanpå osten och ställ tillbaka gallret med mackorna på i ugnen. Låt de rostas tills osten smält, i cirka 5 minuter. 
 
Strö över de hackade valnötterna och ringla över rikligt med flytande honung. Fördela ut tomaterna ovanpå och strö till sist över flingsalt, svartpeppar och mer färsk timjan. 
 
+ Lite mer flytande honung och valnötter. Bara för att man inte kan få för mycket av det! 
 
Moules marinières
 
800 g förkokta frysta blåmusslor 
1 finhackad schalottenlök 
2 finhackade vitlöksklyftor 
4 kvistar finhackad timjan 
2 kvistar finhackad persilja 
1 morot, skivad 
3 dl vitt vin 
1 dl grädde 
Salt & peppar 
 
Olja att steka i 
 
Skölj av musslorna under kallt vatten. Hetta upp en gryta med en skvätt olja i och fräs lök och morot tills de börjar mjukna men inte ta färg. Häll därefter på vitt vin, grädde och de färska kryddorna. Salta och peppra. 
 
Häll i musslorna till grytan och sätt på locket. Låt de koka under lock i 5-10 minuter. Skaka grytan några gånger under tiden. 
 
När musslorna är klara och blivit värma, plocka ut de musslorna som då är stängda. Servera direkt tillsammans med mer färska kryddor. 
 
SERVERA ALLT SÅ HÄR: 
 
Jag serverade mina nykokta musslor med en rostad macka med tryffelbrie, honung, rostade valnötter, timjan och färska tomater. 
 
Ställ fram honung, flingsalt, svartpeppar, valnötter och färsk timjan på bordet. Toppa med mer på mackan om så önskas och NJUT!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards