Alla inlägg under juli 2013
Antal: 1 portion
Ingredienser:
2-4 ägg
½ dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Gör så här:
Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar med en gaffel.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek sedan omeletten på medelhög värme.
Antal: 1 portion
Ugn: 225 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
½ gul eller röd paprika
50 g skivad brieost
Lite torkad oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg paprikan på en ugnsplåt och lägg på skivad brieost.
Toppa med lite oregano och sätt in i ugnen i minuter.
Det går också bra att sätta in i mikron på full effekt 20 sekunder.
Antal: 20 stycken
Jästid: 2 timmar + 10 minuter
Ugn: 275°C, ca 7 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt ca 37°C
1 msk krossade linfrön
2 msk vetegroddar
2 msk rapsolja
1 tsk hel spiskummin
1 tsk salt
ca 15 dl dinkelsikt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.Antal: 6 portioner
Ingredienser:
Gröt:
1 dl torkade aprikoser
250 g vit quinoa
½ dl kokosflingor
1 msk psylliumfrön eller -mjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
7 dl vatten
Topping:
2 mangor
1 granatäpple
1 dl kokosflingor
Gör så här:
Skär aprikoserna i fina strimlor.
Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull.
Låt gröten sjuda 15 minuter, rör då och då.
Späd med mer vatten om det behövs.
Skala och tärna mangon.
Rulla granatäpplet med hårt tryck mot bänkskivan och dela det sedan mitt över i två delar.
Slå ut kärnorna i en bunke med baksidan av en sked.
Rosta kokosflingorna lätt gyllene i en torr stekpanna under omrörning.
Toppa gröten med mango, granatäpple och kokosflingor.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt tärnat bacon
1 stor gul lök i tärningar
3 msk kinesisk soja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 paket passerade tomater
3 msk tomatpuré
¾ dl mörkt muscovadoråsocker
2 msk farinsocker
2 msk cane syrup (råsockersirap)
1 krm rökextrakt
1 msk chilipulver
2 msk senapspulver
2 tsk paprikapulver
1½ tsk salt
1 lagerblad
2 krm malda nejlikor
1 krm cayennepeppar
Gör så här:
Bryn baconet i en gryta.Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
3 dl grädde
1 msk rosépeppar
Några skvättar fisksås
5 dl babyspenat
400-500 g vit fisk, tex torsk
1 ask körsbärstomater
Salt
Peppar
Salladsblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp grädden.
Krossa rosépepparn och lägg i.
Häll i lite fisksås och salta och peppra.
Lägg 5 dl babyspenat i en ugnssäker form.
Lägg på fisken och häll över såsen samt körsbärstomaterna.
Grädda fisken i ca 25 minuter.
Servera med salladsblad.
Ingredienser:
1 liter rensade bär (t.ex. hallon och vinbär)
4 dl vatten (knappt)
2 dl socker
4 äggulor
10 blad gelatin (därav några röda)
4 dl tjock grädde
2 msk punsch (eller madeira)
Gör så här:
Bären kokas hastigt sönder med hälften av vattnet, varpå de noga passeras.
Det passerade får koka upp med sockret.
I resten av vattnet, som upphettas, smältes det förut i kallt vatten doppade ohc sedan sönderklippta gelatinet.
I en kastrull vispas gulorna, punschen och den något avsvalnade bärmassan.
Blandningen vispas kraftigt över elden, tills den är kall då det avsvalnade, men ännu flytande gelatinet noga iblandas.
Grädden vispas till hårt skum och nedröres varsamt i krämen, som nu hälles i en större vattenspolad och sockerbeströdd form, som får stå mycket kallt 5 timmar.
Strax före serveringen uppstjälpes fromagen på fat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|