Direktlänk till inlägg 21 december 2014
Mängd: 250 g
Ingredienser:
1 liter crème fraiche, naturell 32%
1 tsk salt, flingsalt eller himalayasalt eller efter tycke
Gör så här:
Mät upp creme fraiche i en bunke (använd elvisp) eller matberedare med visp.
Tillsätt ev. olja om du vill ha ett mjukare och bredbart smör.
Vispa smöret i några minuter tills det klumpar ihop sig och släpper kärnmjölk.
Häll av kärnmjölken och tillsätt lika mycket kallt vatten.
Kärnmjölken kan du spara och ha till annat ex. att baka med.
Fortsätta vispa någon minut tills du har klumpar med smör.
Häll av och släng det överblivna vattnet.
Knåda ihop smöret och häll av vätskan efter hand.
Tillsätt önskad mängd salt och knåda in det.
Smaka av med salt.
Nu kan du använda smöret. Slå ev. in det i smörpapper och förvara det i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|