Direktlänk till inlägg 31 december 2014

Vit chokladpavlova med pistage & passionsfrukt

Av Maria - 31 december 2014 08:30

Antal: 1 tårta

Ugn: 130 grader, 70-90 minuter


Ingredienser:

7 äggvitor (ekologiska)
5,25 dl strösocker
0,5 citron, saft av
200 g vit choklad
100 g pistagenötter
 
Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt
4 msk florsocker
0,5 krm vaniljpulver
6-8 passionsfrukter
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke.
Rör tills sockret lösts upp.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad (i en skål över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader och blir glansig.
Värmen gör att eventuella sockerkristaller smälter.
Ta av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat helt (så att inte chokladen smälter när den vänds i).
Hacka choklad och pistagenötter grovt och vänd försiktigt ner dem i marängen.
Skeda ut marängen till ett toppigt, runt marängberg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar.
Vispa grädden löst och blanda den med yoghurt, florsocker och vaniljpulver.
Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnen och toppa med urgröpt passionsfrukt.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards