Direktlänk till inlägg 2 december 2015
Antal: ca 10 portioner
Ingedienser:
3 dl vispgrädde
6 äggulor
½ kuvert saffran (á 0,5 g)
2½ dl florsocker
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
2 citroner, det yttersta finrivna skalet + saft av ½ citron
ca 9 savaiordikex
Nötter:
100 g paranötter
3 msk honung
Till garnering:
Myntablad
Gör så här:
Vispa grädden.
Vispa äggulorna riktigt luftigt med saffran och florsocker i en annan bunke.
Skrapa över grädden med en slickepott.
Tillsätt yoghurt samt skal och saft av citron.
Vispa ihop till en jämn, slät smet.
Klä insidan av en 2-liters brödform med plastfolie.
Lägg kex i botten.
Fördela smet på.
Varva och avsluta med smet.
Ställ i frysen i minst 5 timmar men gärna över natten.
Rosta nötterna i en torr panna tills de fått fin färg.
Ringla över honung och låt puttra in tills det fått fin färg.
Lägg över på bakplåtspapper och låt kallna.
Bryt isär nötterna och hacka dem grovt.
Hit går der bra att förbereda.
Ställ glassen i kylen i ca 1 timme före servering.
Stjälp upp på ett serveringsfat.
Strö över nötter och myntablad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|