Direktlänk till inlägg 17 december 2015

Brantevikssill

Av Maria - 17 december 2015 08:45

Antal: 10 portioner


Ingredienser:

1 kg färsk sill- eller strömmingsfilé
1,25 dl ättika 12%
7 dl vatten
0,75 dl vanligt salt


Lag 2:

5 dl socker
2 rödlökar
2 gula lökar
1,5 msk hel vitpeppar
1,5 msk hel kryddpeppar
1 msk citronpeppar
2 lagerblad
2 dl hackad dill
1 tsk salt
1 dl ättiksprit 12%


Garnering:

1 hackad rödlök, dill eller purjolök


Gör så här:

Skölj filéerna väl och dra av skinnet.
Lägg dem i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda samman lag 1 i en skål (helst keramik, plast eller glas) och lägg i samt vänd runt i filéerna.

Se till att de ligger under lagen.

Lägg ev. i en lite tallrik och ställ något tyngre på så att fisken ligger i lätt press.
Ställ i kylen över natten eller minst 12 timmar.


Förbered lag 2:

skala och finhacka röd och gul lök.

Lägg på en tallrik. Krossa pepparkornen grovt.

Smula lagerblad grovt.

Skölj och hacka dillen.
Häll av sillfiléerna i ett durkslag.

Klassiskt är att behålla sillfiléerna hela men om de är stora och du vill underlätta vid servering - på ex. sillbord med flera sorters sill - så kan du klippa eller skära dem i ca 2-3 cm bitar.
Varva sillen med lök, peppar, lagerblad, dill, salt samt ättika i några lager i en glasburk eller täck över med plast i en skål (helst keramik, plast eller glas).
Ställ Brantevikssillen i kylen i två dygn innan servering.
Förslag vid servering är att hälla av lagen och lägga upp sillen på fat samt garnera med hackad dill och hackad eller strimlad rödlök.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards