Direktlänk till inlägg 17 december 2015
Ingredienser:
2x75 cl äppelmust
1 påse glöggkryddor eller: 2 bitar kanelstång, 10 kryddnejlikor, 1 tsk kardemumma, 2-3 bitar pomerans, 1 stjärnanis (valfritt)
0,5 dl socker eller efter tycke
37 cl sprit calvados (äppelbrännvin) eller annat brännvin, vodka, rom eller konjak funkar också
Gör så här:
Häll upp äppelmusten i en kastrull och tillsätt kryddorna.
Sätt på lock eller täck över samt låt stå svalt i minst några timmar (iaf 6 timmar) helst över natten.
Men kan också stå flera dagar - då kallt - så det inte börjar jäsa eller nåt.
Tips är att ta undan några dl till alkoholfri äppelglögg och ha för de som vill ha utan alkohol.
Blanda i socker tills det löser sig och smaka av så mycket du vill ha.
Tillsätt spriten om du vill ha det i.
Servering:
värm upp glöggen och se till att du inte får med så många kryddor i glasen när du skopar upp den.
Här har jag räknat på 1,5 dl per portion (10 portioner på två flaskor à 75 dl).
Servera äppelglöggen varm (ca 65 grader) som vanlig glögg med skållade mandlar, russin och pepparkakor.
Man kan servera direkt ur kastrulle eller använda en kanna eller liknande gryta för glögg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|