Direktlänk till inlägg 25 december 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
700 g piggvarsfilé utan skinn
1 bananschalottenlök, finhackad
2 dl vitt vin
2 msk smör
Salt
VITVINSSÅS:
1 dl skivad schalottenlök
1 timjankvist
1 msk + 2 msk smör
3 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
4 dl + 1 dl vispgrädde
1,5 tsk maizena
1,5 tsk vatten
Salt
SÅSTILLBEHÖR:
2 msk crème fraiche
10 g löjrom
10 g lax- eller forellrom
10 g kaviar
1 msk finskuren gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med vitvinssåsen:
Fräs lök och timjan i 1 msk smör i en kastrull 1 minut utan att de får färg.
Tillsätt vinet och koka tills cirka 1,5 dl vätska återstår.
Tillsätt buljong och koka tills cirka 2 dl vätska återstår.
Koka 4 dl grädde i en separat kastrull på medelvärme tills cirka 2 dl återstår, rör om då och då.
Vispa ner den reducerade grädden i vitvinskoket.
Red av med maizena blandat med vatten.
Tillsätt 2 msk smör, mixa och smaka av med salt.
Vid servering, vänd ner 1 dl lättvispad grädde i såsen.
Skär fisken i fyra portionsbitar och lägg i en smörad ugnssäker form.
Strö över schalottenlök och häll över vinet.
Salta.
Täck formen med smörpapper och pochera mitt i ugnen cirka 12 minuter, tills fisken är precis genombakad.
Koka upp 2 dl av vitvinssåsen (spara resten till ett annat tillfälle) och rör ner crème fraiche, löjrom, laxrom, kaviar och gräslök.
Vill du ha mer sås behöver du öka mängden rom och kaviar för att få rätt mättnad i såsen.
Lägg upp fisken på tallrikar och slå över rikligt med sås.
Servera gärna med kokt potatis och grönsaker som sparris och kronärtskocka.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|