Direktlänk till inlägg 31 december 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 gram oxfilé
0,5 dl hyvlad parmesan eller grana padano
4 msk olivolja
4 msk balsamvinäger eller fin rödvinsvinäger
0,5 dl pinjenötter eller valnötter (valfritt)
4 dl ruccola, babyspenat eller valfria blandade salladsblad (valfritt)
10 blad färsk basilika (valfritt)
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
Rosta nötterna i en panna några minuter så de blir ljust bruna.
Krossa ev. valnötter till mindre bitar.
Skär oxfilen i så tunna skivor du kan.
Ett tips är att frysa oxfilen och ta fram att tina i kylen så oxfilen är halvfryst så går det lättare att skära tunna skivor.
Har du inte halvfryst oxfile så kan du lägga skivorna mellan plastfolie och banka ut dem tunnare.
Eller trycka och sprida ut dem för hand på tallriken när du lägger upp.
Fördela sedan oxfileskivorna så de täcker botten på fyra flata tallrikar.
Låt oxfileskivorna få rumsvärme innan servering om de varit frysta.
Skölj ruccolan eller salladen noga.
Rensa och strimla basilika (valfritt).
Strö salt som flingsalt över köttet och kör några varv med svartpepparkvarnen eller strö över vanlig svartpeppar.
Hyvla eller riv parmesanosten och fördela över oxfilen.
Skvätt lite olivolja och vinäger jämnt över köttet.
Strössla över nötter, ev. hackad basilika och toppa med några blad sallad på varje tallrik.
Din carpaccio med oxfile är klar att servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|