Direktlänk till inlägg 31 december 2015

Carpaccio med oxfile

Av Maria - 31 december 2015 09:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 gram oxfilé
0,5 dl hyvlad parmesan eller grana padano
4 msk olivolja
4 msk balsamvinäger eller fin rödvinsvinäger
0,5 dl pinjenötter eller valnötter (valfritt)
4 dl ruccola, babyspenat eller valfria blandade salladsblad (valfritt)
10 blad färsk basilika (valfritt)
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar


Gör så här:

Rosta nötterna i en panna några minuter så de blir ljust bruna.

Krossa ev. valnötter till mindre bitar.
Skär oxfilen i så tunna skivor du kan.

Ett tips är att frysa oxfilen och ta fram att tina i kylen så oxfilen är halvfryst så går det lättare att skära tunna skivor.

Har du inte halvfryst oxfile så kan du lägga skivorna mellan plastfolie och banka ut dem tunnare.

Eller trycka och sprida ut dem för hand på tallriken när du lägger upp.
Fördela sedan oxfileskivorna så de täcker botten på fyra flata tallrikar.

Låt oxfileskivorna få rumsvärme innan servering om de varit frysta.
Skölj ruccolan eller salladen noga.
Rensa och strimla basilika (valfritt).
Strö salt som flingsalt över köttet och kör några varv med svartpepparkvarnen eller strö över vanlig svartpeppar.
Hyvla eller riv parmesanosten och fördela över oxfilen.
Skvätt lite olivolja och vinäger jämnt över köttet.
Strössla över nötter, ev. hackad basilika och toppa med några blad sallad på varje tallrik.
Din carpaccio med oxfile är klar att servera.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards