Direktlänk till inlägg 15 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 röd paprika
10 champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör att steka i
½ dl tomatpuré
600 g köttfärs
500 g krossade tomater
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Riven parmesaonost (till servering)
Tillbehör:
Gör så här:
Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Grovhacka svampen.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs i smör tillsammans med tomatpuré.
Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.
Tillsätt svampen och paprikan.
Stek ytterligare några minuter, tills svampen har fått färg.
Tillsätt sedan krossad tomat, salt och peppar.
Låt puttra 10 minuter.
Servera köttfärssåsen med zucchinispaghetti och mullensallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|