Direktlänk till inlägg 17 januari 2016
Ingredienser:
8 skivor ytter- eller innanlår (ca 500 g)
1 tsk salt
1½ msk smör eller margarin
3 dl buljong (tärning)
Grönpepparfyllning:
50 g smör eller margarin
2 mks grönpeppar
2 mks finhackad röd eller gul lök
Sås:
3 dl sky
1 dl gräddmjölk
2 msk vetemjöl
Gör så här:
Dela köttskivorna om de är stora och gnid in dem med salt.
Blanda matfettet, grönpeppar och lök till fyllningen och bred ut den på köttet.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i matfettet.
Späd med buljongen.
Efterstek sakta under lock tills köttet är mört, 50-60 minuter.
Ta upp ruladerna och håll dem varma.
Plocka bort tandpetarna.
Sås:
Koka upp skyn.
Blanda mjölet med lite kallt vatten.
Vispa ner mjölet i skyn.
Späd med gräddmjölken.
Koka såsen 5 minuter.
Häll den över ruladerna.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|