Direktlänk till inlägg 20 januari 2016
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Kycklingfärsgryta:
0.5 st Purjolök
1 msk Färsk ingefära
1 st klyftor Vitlök Vanlig
0.5 st Chilipeppar Röd
0.5 msk Rapsolja
300 g Kycklingfärs
0.5 msk Fisksås - Asiatisk
0.5 msk Japansk soja
150 ml Kokosgrädde
0.5 dl Vatten
65 g Färsk bladspenat
0.5 st Lime
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Tillbehör:
200 g Shiratakinudlar
0.5 st Lime
Gör så här:
Kycklingfärsgryta:
Finhacka purjolöken och skölj den noga.
Skala och riv ingefära och vitlök.
Skölj och finhacka chili.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen genomstekt.
Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili och fräs ytterligare tills löken har mjuknat.
Tillsätt fisksås, soja, kokosgrädde och vatten och låt puttra i 5 min.
Tillsätt spenat och limesaft.
Vänd runt och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
Koka upp vatten till nudlarna.
Värm nudlarna 30 sek.
Sila av vattnet och lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar.
Servera med en limeklyfta.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|