Direktlänk till inlägg 21 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Torsk:
600 g Torskrygg Fryst
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 L Vatten
3 msk Fiskfond Buljong
1 st Aluminiumfolie
Tillbehör
700 g Potatis
1 krm Salt Fint
2 st Ägg
100 g Mat & Bak Smör
100 g Pepparrot
150 g Sockerärta Färsk
200 g Gröna Ärtor Frysta
Gör så här:
Tillbehör:
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Koka äggen i ca 8 min.
Torsk:
Salta och peppra torskryggfiléerna och låt de ligga på en skärbräda i 10 min.
Koka upp vatten och fiskfond i en bred kastrull.
Sjud fisken på låg värme under lock i ca 5 min.
Ta upp fisken med en hålslev och lägg fisken på ett fat.
Täck med folie så att fisken håller värmen.
Tillbehör:
Smält smöret i en liten kastrull.
Skala pepparroten och riv den på ett rivjärn.
Skala och grovhacka äggen.
Dela sockerärtorna på längden.
Sjud sockerärtorna tillsammans med gröna ärtor i vatten i en kastrull på spisen ca 1 min.
Sila av vattnet.
Toppa fisken med hackat ägg, riven pepparrot och ringla över skirat smör.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|