Direktlänk till inlägg 22 januari 2016

Indisk linsgryta med råkostsallad

Av Maria - 22 januari 2016 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Linsgryta:

1 st Gul lök
2 st klyftor Vitlök Vanlig
1 msk Färsk ingefära
0.5 tsk Kanel Malen
0.5 tsk Torkad gurkmeja
1 tsk Spiskummin
1 tsk Chiliflakes
1 tsk Salt Fint
1 msk Mat & Bak Smör
2 msk Rapsolja
200 g Röda Linser Torkade
200 g Färsk bladspenat
125 g Körsbärstomater
6 dl Vatten
2 st tärningar Grönsaksbuljong
2 tsk Honung Flytande
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen


Tillbehör:

3 dl Basmatiris
62.5 g Salladslök


Råkostsallad:

200 g Vitkål
300 g Vanliga morötter
1 msk Olivolja
2 tsk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen


Gör så här:

Tillbehör:

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Skölj och strimla salladslöken.


Linsgryta:

Skala och grovhacka lök.

Skala och riv vitlök och ingefära.

Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.

Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1 min.

Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung.

Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.

Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning.

Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.


Råkostsallad:

Skölj vitkålen och riv den tunt.

Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel.

Skala och riv morötter.

Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger.

Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.

Servera linsgrytan toppad med salladslök med ris och råkostsallad vid sidan om.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Av Maria - Måndag 13 maj 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards