Direktlänk till inlägg 22 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Linsgryta:
1 st Gul lök
2 st klyftor Vitlök Vanlig
1 msk Färsk ingefära
0.5 tsk Kanel Malen
0.5 tsk Torkad gurkmeja
1 tsk Spiskummin
1 tsk Chiliflakes
1 tsk Salt Fint
1 msk Mat & Bak Smör
2 msk Rapsolja
200 g Röda Linser Torkade
200 g Färsk bladspenat
125 g Körsbärstomater
6 dl Vatten
2 st tärningar Grönsaksbuljong
2 tsk Honung Flytande
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Tillbehör:
3 dl Basmatiris
62.5 g Salladslök
Råkostsallad:
200 g Vitkål
300 g Vanliga morötter
1 msk Olivolja
2 tsk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Gör så här:
Tillbehör:
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladslöken.
Linsgryta:
Skala och grovhacka lök.
Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.
Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1 min.
Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung.
Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning.
Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.
Råkostsallad:
Skölj vitkålen och riv den tunt.
Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel.
Skala och riv morötter.
Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger.
Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.
Servera linsgrytan toppad med salladslök med ris och råkostsallad vid sidan om.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|