Direktlänk till inlägg 24 januari 2016

Asiatisk portabelloburgare med edamamekräm & röd currydressing

Av Maria - 24 januari 2016 14:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter + 5 minuter


Ingredienser:

Burgare:

560 g Portabellosvamp
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 tsk Färsk ingefära
2 msk Japansk soja
1 msk Rapsolja
150 g Cheddarost i Skivor
344 g Hamburgerbröd
0.5 msk Rapsolja
0.5 st Romansallat


Edamamekräm:

250 g Edamamebönor
3 msk Rapsolja
1 st krukor Mynta - färsk
1 st Citron
3 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen


Ingefärspicklad gurka:

0.5 st Gurka
1 tsk Färsk ingefära
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Strösocker
0.5 tsk Salt Fint
2 msk Vatten


Röd currydressing:

1 dl Majonnäs
2 tsk Röd Currypasta
2 krm Salt Fint


Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.


Ingefärspicklad gurka:

Skölj och skiva gurkan tunt.

Skala och riv ingefära.

Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten.

Blanda om och låt stå till servering.


Burgare:

Lägg svampen i en ugnsfast form.

Skala och riv vitlök och ingefära.

Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen.

Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.


Edamamekräm:

Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm.

Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.


Röd currydressing:

Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.


Burgare:

Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp.

Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.

Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.


Montering:

Bred dressing på varje underdel av bröden.

Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar.

Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden.

Ät och njut!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 29 april 12:30

Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter.   ...

Av Maria - Måndag 29 april 07:00

Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt.   Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...

Av Maria - Måndag 22 april 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 22 april 12:00

Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken)   Färsk frukt.   Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...

Av Maria - Måndag 22 april 08:45

Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards