Direktlänk till inlägg 24 januari 2016

Asiatisk portabelloburgare med edamamekräm & röd currydressing

Av Maria - 24 januari 2016 14:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter + 5 minuter


Ingredienser:

Burgare:

560 g Portabellosvamp
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 tsk Färsk ingefära
2 msk Japansk soja
1 msk Rapsolja
150 g Cheddarost i Skivor
344 g Hamburgerbröd
0.5 msk Rapsolja
0.5 st Romansallat


Edamamekräm:

250 g Edamamebönor
3 msk Rapsolja
1 st krukor Mynta - färsk
1 st Citron
3 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen


Ingefärspicklad gurka:

0.5 st Gurka
1 tsk Färsk ingefära
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Strösocker
0.5 tsk Salt Fint
2 msk Vatten


Röd currydressing:

1 dl Majonnäs
2 tsk Röd Currypasta
2 krm Salt Fint


Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.


Ingefärspicklad gurka:

Skölj och skiva gurkan tunt.

Skala och riv ingefära.

Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten.

Blanda om och låt stå till servering.


Burgare:

Lägg svampen i en ugnsfast form.

Skala och riv vitlök och ingefära.

Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen.

Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.


Edamamekräm:

Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm.

Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.


Röd currydressing:

Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.


Burgare:

Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp.

Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.

Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.


Montering:

Bred dressing på varje underdel av bröden.

Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar.

Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden.

Ät och njut!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards