Direktlänk till inlägg 24 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter + 5 minuter
Ingredienser:
Burgare:
560 g Portabellosvamp
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 tsk Färsk ingefära
2 msk Japansk soja
1 msk Rapsolja
150 g Cheddarost i Skivor
344 g Hamburgerbröd
0.5 msk Rapsolja
0.5 st Romansallat
Edamamekräm:
250 g Edamamebönor
3 msk Rapsolja
1 st krukor Mynta - färsk
1 st Citron
3 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Ingefärspicklad gurka:
0.5 st Gurka
1 tsk Färsk ingefära
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Strösocker
0.5 tsk Salt Fint
2 msk Vatten
Röd currydressing:
1 dl Majonnäs
2 tsk Röd Currypasta
2 krm Salt Fint
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Ingefärspicklad gurka:
Skölj och skiva gurkan tunt.
Skala och riv ingefära.
Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten.
Blanda om och låt stå till servering.
Burgare:
Lägg svampen i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen.
Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.
Edamamekräm:
Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm.
Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Röd currydressing:
Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.
Burgare:
Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp.
Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.
Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.
Montering:
Bred dressing på varje underdel av bröden.
Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar.
Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden.
Ät och njut!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|