Direktlänk till inlägg 24 januari 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter + 5 minuter
Ingredienser:
Burgare:
560 g Portabellosvamp
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 tsk Färsk ingefära
2 msk Japansk soja
1 msk Rapsolja
150 g Cheddarost i Skivor
344 g Hamburgerbröd
0.5 msk Rapsolja
0.5 st Romansallat
Edamamekräm:
250 g Edamamebönor
3 msk Rapsolja
1 st krukor Mynta - färsk
1 st Citron
3 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Ingefärspicklad gurka:
0.5 st Gurka
1 tsk Färsk ingefära
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Strösocker
0.5 tsk Salt Fint
2 msk Vatten
Röd currydressing:
1 dl Majonnäs
2 tsk Röd Currypasta
2 krm Salt Fint
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Ingefärspicklad gurka:
Skölj och skiva gurkan tunt.
Skala och riv ingefära.
Blanda samman i en skål och tillsätt vinäger, socker, salt och vatten.
Blanda om och låt stå till servering.
Burgare:
Lägg svampen i en ugnsfast form.
Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda med soja och rapsolja och tillsätt marinaden till svampen.
Blanda om ordentligt och rosta svampen i ugnen i ca 20 min.
Edamamekräm:
Mixa ihop tinade sojabönor, olja och myntablad till en kräm.
Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Röd currydressing:
Blanda ihop majonnäs med röd curry och en nypa salt.
Burgare:
Ta ut svampen ur ugnen och lägg en ostskiva på varje svamp.
Sätt in svampen i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter.
Stek bröden lite lätt i olja i en stekpanna.
Montering:
Bred dressing på varje underdel av bröden.
Lägg på salladsblad, en klick edamamekräm och portabellosvampar.
Toppa med den picklade gurkan och lägg på överdelen av bröden.
Ät och njut!
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|