Direktlänk till inlägg 11 mars 2016

Oat satay med chilipicklad gulbeta

Av Maria - 11 mars 2016 18:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Oatspett:

480 gram Havreprodukter, el. fast tofu
1 tsk salt
1 msk majsstärkelse
1 msk rapsolja
1 paket grillpinnar
 
Jordnötssås:
1 klyfta vitlök
1 tsk färsk ingefära
150 gram salta jordnötter
2 krm chiliflakes
0,5 msk rapsolja
2 dl kokosgrädde
1,5 msk japansk soja
0,5 dl vatten
1 st lime
1 krm salt
 
Chilipicklad gulbeta:
250 gram gulbeta
0,5 st gurka
1 st röd chili
1 msk färsk ingefära
0,5 dl strösocker
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 krm salt
 
Tillbehör:
2 dl jasminris, 4 port
1 kruka färsk koriander
50 gram salta jordnötter
 
Gör så här:
Chilipicklad gulbeta:
Skala gulbetorna och skölj gurkan.
Skiva gulbetor och gurka så tunt som möjligt, gärna med en mandolin.
Strimla chilipeppar och skala och riv ingefära.
Blanda ihop allt i en bunke.
Koka ihop socker, vitvinsvinäger, vatten och salt så att sockret löser sig.
Låt svalna och tillsätt sedan lagen till gulbetor och gurka.
Låt stå och dra till servering.
 
Tillbehör:
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
 
Jordnötssås:
Skala och riv vitlök och ingefära.
Mortla eller mixa jordnötterna till ett grovt smul.
Fräs vitlök, ingefära och chiliflakes i olja i 30 sek.
Tillsätt kokosgrädde, soja och vatten och låt såsen puttra på svag värme till en tjock sås i ca 10 min. Smaka av såsen med limesaft och salt.
 
Oatspett:
Skär varje havrebit i tre bitar på längden.
Blanda salt och majsstärkelse på en tallrik och vänd runt havrebitarna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek havrebitarna gyllene runt om på varje sida.
Lägg upp på ett fat och stick in grillpinnar i varje bit.
Servera spetten med jordnötssås, jasminris, koriander, lite extra jordnötter och chilipicklad gulbeta.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards