Direktlänk till inlägg 26 mars 2016
Mängd: ca 1½ liter
Ugn: 160 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
600 g fiskfärs av kolja och torsk
100 g kallrökt lax, hackad
400 g räkor, skalad vikt
3 ägg
2 msk majsstärkelse
1½ dl räkfond
1½ dl grädde
1 tsk salt
1/4 krm kajenpeppar
1 krm vitpeppar, nymalen
2 msk dill, hackad
1 tsk smör
Dekoration:
Dill
2 limefrukter
Salladsblad
Små plommontomater
Gör så här:
Blanda fiskfärsen med lax, 100 g hackade räkor, ägg, majsstärkelse, räkfond, grädde, salt, pepparsorterna och dill i matberedare med plastkniven monterad eller i en skål.
Arbeta ihop till en smidig färs.
Smörj en bakform med smör. Lägg hälften av färsen i formen och platta till.
Lägg i ett lager med skalade räkor och fyll på med resten av färsen.
Platta till och slå formen i arbetsbänken en gång så att eventuella hålrum försvinner.
Grädda färsen i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
Låt patén svalna i kallt vattenbad.
Ställ sedan in den i kylen täckt med folie.
Vid serveringen dekoreras patén med resterade skalade räkor, dill, limeklyftor, salladsblad och plommontomaterna.
Servera någon sås till, t.ex Rhode Island, örtsås, chilidipp m.m
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|