Direktlänk till inlägg 7 maj 2016
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
LCHF-bröd (grund till 20 stycken):
6 ägg delade i vitor och gulor för sig
½ tsk salt
1 msk fiberhusk
200 g naturell philadelphiaost elle rmotsvarande färskost
½ tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön
Blandade torkade örter
Vitlökspulver
Flingsalt
Tillbehör är beräknat till 6 langos:
25 g smör, rumstempererat
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 nypa salt
2 dl créme fraiche
En liten burk svart stenbitsrom
2 msk finhackad rödlök
Gör så här:
LCHF-bröd:
Ugn 200 grader.
Vispa äggvitorna rikigt hårda och torra (ca 5 minuter) med maskin.
Fortsätt vispa äggulorna fast i en annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljus gul och riktigt fluffig.
Tillsätt philadephiaost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt.
Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten - vispa inte utan använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.
Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försikigt.
Låt smeten vila 10 minuter så att fiberhusken får svälla ordenligt.
Baka ut hela satsen LCHF-bröd till avlånga langos.
Toppa ovansidan med en aning kryddor, inga mängder utan mer för att få karäktär.
Grädda i ca 15 minuter eller tills ytan blivit gyllenbrun.
Langosen:
Blanda mjukt smör med pressad vitlök och salt.
Rör créme fraiche slät.
Smöra LCHF-langos med vitlökssmör och klicka på créme fraiche så nästan helan ytan täcks.
Toppa med stenbitsrom och riktigt finhackad rödlök.
Äts till sin största fördel på momangen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|