Direktlänk till inlägg 7 maj 2016
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
LCHF-bröd (grund till 20 stycken):
6 ägg delade i vitor och gulor för sig
½ tsk salt
1 msk fiberhusk
200 g naturell philadelphiaost elle rmotsvarande färskost
½ tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön
Blandade torkade örter
Vitlökspulver
Flingsalt
Tillbehör är beräknat till 6 langos:
25 g smör, rumstempererat
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 nypa salt
2 dl créme fraiche
En liten burk svart stenbitsrom
2 msk finhackad rödlök
Gör så här:
LCHF-bröd:
Ugn 200 grader.
Vispa äggvitorna rikigt hårda och torra (ca 5 minuter) med maskin.
Fortsätt vispa äggulorna fast i en annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljus gul och riktigt fluffig.
Tillsätt philadephiaost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt.
Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten - vispa inte utan använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.
Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försikigt.
Låt smeten vila 10 minuter så att fiberhusken får svälla ordenligt.
Baka ut hela satsen LCHF-bröd till avlånga langos.
Toppa ovansidan med en aning kryddor, inga mängder utan mer för att få karäktär.
Grädda i ca 15 minuter eller tills ytan blivit gyllenbrun.
Langosen:
Blanda mjukt smör med pressad vitlök och salt.
Rör créme fraiche slät.
Smöra LCHF-langos med vitlökssmör och klicka på créme fraiche så nästan helan ytan täcks.
Toppa med stenbitsrom och riktigt finhackad rödlök.
Äts till sin största fördel på momangen.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|