Direktlänk till inlägg 18 maj 2016
1975 Pingstdagen (Söndag):
Köksalmanack: Varmrökt fisk på enrisbädd, kokt potatis, dillsmör, gurka och tomater: Värm varmrökt fisk, t.ex sik, forell, makrill, böcklingm, på en bädd av enris i ugnen 225 grader, 10-15 minuter.
Gräddfilsformage.
1981 (Måndag):
Köksalmanack: Stekt lever med bacon och lökäppelfräs och potatismos: Fräs 2 hackade lökar och 2 äpplen i tärningar mjuka i litet matfett. Krydda med salt, peppar och litet basilika.
Färsk frukt.
1986 Pingstdagen (Söndag):
Köksalmanack: Lunch: Bondomelett, sallad.
Middag: TV-kyckling, ris, sallad: Bryn 1 styckad kyckling i smör och paprikapulver. Lägg på lock och låt fågeln bräsera i eget spad på svag värme ca 25 minuter. Vispa ihop 1 burk creme fraiche, 2 dl riven ost, 2 tsk fransk senap och 1 dl vitt vin och slå i grytan. Koka upp och servera med klippt persilja.
Fikon med mandelmassegrädde.
1987 (Måndag):
Köksalmanack: Ugnspannkaka med fläsk, sallad med lingonsylt.
Kaffe och glassbakelser.
1992 (Måndag):
Köksalmanack: Risotto på kyckling- och kasslerrest, paprika och finstrimlad vitkål.
Chokladkräm med gräddmjölk.
1997 Pingstdagen (Söndag):
Köksalmanack: Lunch: Skivad melon och papaya, currydoftad banan, skinka i tunna skivor och gott bröd.
Middag: Laxfylld fiskmousse.
Chokladglaserad fruk- och mandeltårta.
2001 (Fredag):
Köksalmanack: Parisare med rå äggula eller stekt ägg, sallad med gurka och tomat.
Glass med ljummen äppelkompott.
2002 Pingstafton (Lördag)
Matkalendern: Pingstbuffé: Paté med skaldjur, Sillbiffar, Matjespaj
2009 (Måndag):
Köksalmanack: Stekt sill, mycket lök, potatis och tomatsallad.
Kaneläpplen, vispad grädde: Skala, kärna ur och skiva 3-4 äpplen. Fräs dem mjuka i 2 msk smör, 2 msk socker och 1 tsk kanel.
2014 (Söndag):
Köksalmanack: Lägg sejfiléer i foliepaket med rikligt med kryddgrönt, lite salt och en klick smör. Ugnsbaka ca 15 minuter i 175 grader. Potatisgratäng och gröna bönor till.
Yoghurtglass: Vispa 2 äggulor, ½ dl flor- och 1 tsk vaniljsocker. Rör i 1 dl sylt, 1 dl vispad grädde och 2 dl yoghurt. Täck och frys. Låt mjunkna i kylskåp före servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|