Direktlänk till inlägg 18 maj 2016

Matförslag den 18 maj 1933-2015

Av Maria - 18 maj 2016 11:45

1975 Pingstdagen (Söndag):

Köksalmanack: Varmrökt fisk på enrisbädd, kokt potatis, dillsmör, gurka och tomater: Värm varmrökt fisk, t.ex sik, forell, makrill, böcklingm, på en bädd av enris i ugnen 225 grader, 10-15 minuter.

Gräddfilsformage.


1981 (Måndag):

Köksalmanack: Stekt lever med bacon och lökäppelfräs och potatismos: Fräs 2 hackade lökar och 2 äpplen i tärningar mjuka i litet matfett. Krydda med salt, peppar och litet basilika.

Färsk frukt.

 

1986 Pingstdagen (Söndag):

Köksalmanack: Lunch: Bondomelett, sallad.

Middag: TV-kyckling, ris, sallad: Bryn 1 styckad kyckling i smör och paprikapulver. Lägg på lock och låt fågeln bräsera i eget spad på svag värme ca 25 minuter. Vispa ihop 1 burk creme fraiche, 2 dl riven ost, 2 tsk fransk senap och 1 dl vitt vin och slå i grytan. Koka upp och servera med klippt persilja.

Fikon med mandelmassegrädde.

 

1987 (Måndag):

Köksalmanack: Ugnspannkaka med fläsk, sallad med lingonsylt.

Kaffe och glassbakelser.

 

1992 (Måndag):
Köksalmanack: Risotto på kyckling- och kasslerrest, paprika och finstrimlad vitkål.

Chokladkräm med gräddmjölk.


1997 Pingstdagen (Söndag):

Köksalmanack: Lunch: Skivad melon och papaya, currydoftad banan, skinka i tunna skivor och gott bröd.

Middag: Laxfylld fiskmousse.

Chokladglaserad fruk- och mandeltårta.


2001 (Fredag):

Köksalmanack: Parisare med rå äggula eller stekt ägg, sallad med gurka och tomat.

Glass med ljummen äppelkompott.


2002 Pingstafton (Lördag)

Matkalendern: Pingstbuffé: Paté med skaldjur, Sillbiffar, Matjespaj


2009 (Måndag):

Köksalmanack: Stekt sill, mycket lök, potatis och tomatsallad.

Kaneläpplen, vispad grädde: Skala, kärna ur och skiva 3-4 äpplen. Fräs dem mjuka i 2 msk smör, 2 msk socker och 1 tsk kanel.


2014 (Söndag):

Köksalmanack: Lägg sejfiléer i foliepaket med rikligt med kryddgrönt, lite salt och en klick smör. Ugnsbaka ca 15 minuter i 175 grader. Potatisgratäng och gröna bönor till.

Yoghurtglass: Vispa 2 äggulor, ½ dl flor- och 1 tsk vaniljsocker. Rör i 1 dl sylt, 1 dl vispad grädde och 2 dl yoghurt. Täck och frys. Låt mjunkna i kylskåp före servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards