Direktlänk till inlägg 23 maj 2016
Måndag:
Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda 2 msk ströbröd med 3 msk riven ost, fördela över gratängen. Grädda i 225 grader, ca 50 minuter. Servera ev. med knaperstekt bacon.
Tisdag:
Fisk i folie: Skiva en purjolök och hacka 4 tomater. Fördela torskfilé, 100-125 g per person på fyra folieark. Fyll på med purjolök, tomat och fördela 4 msk hackad basilika. Blanda samman 3 msk smör med salt och citronpeppar. Klicka det över fisken. Tillaga i ugn, 225 grader, ca 20 minuter. Servera med pressad potatis.
Onsdag:
Röda soppan: Koka 500 g hela tomater under ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Puréa dem sedan genom en sil. Fräs 1 msk av vadera smör och mjöl i en kastrull. Späd med 5 dl mjölk, lite i taget och koka under omrörning några minuter. Rör i tomatpurén. Koka upp och smaka av med salt, peppar, en gnutta socker och lite riven muskot.
Torsdag:
Pasta med kassler: Koka 4 portioner pasta och tina 2 dl gröna ärter. Skär 1 gul lök, 2 morötter, 1 paprika och ca 200 g kassler i små tärningar. Börja med att fräsa lök och morötter i lite smör i en panna, tillsätt paprika och kassler. Låt allt steka några minuter. Blanda ner 2 msk chilisås i pastan. Krydda med salt och 1 tsk paprikapulver.
Fredag:
Lördag:
Söndag:
Strimlad skinkschnitzel med ananas: Strimla och bryn 400 g skinkschnitzel och 1 gul lök i 1 klick smör. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm parpikapulver, 1 krm ingefära och lite svartpeppar. Blanda i 1 liten (200 g) bruk ananasbitar med naturell juice. Späd med 2 dl köttbuljong ohc låt allt puttra ihop under lock ca 30 minuter. Rör sist i 1 dl créme fraiche blandad med 1 msk vetemjöl, koka ett par minuter. Servera med kokt ris och strimlad kinakål.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|