Direktlänk till inlägg 28 maj 2016
Antal: 10 stycken
Jäsning: ca 30 minuter + över natten
Ugn: 250 grader, ca 10-12 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten eller mjölk
1 dl kesella 1%
1 tsk salt
½ dl krossat linfrö
2 dl fiberhavregryn
5-6 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten.
Rör ner kesella, salt, linfrö och fiberhavregryn.
Arbeta ner vetemjölet men spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl.
Forma degen till en rulle ca 40 cm och skär i 10 bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Täck dem med bakduk.
Ställ plåten i kylskåp över natten.
Morgonen därpå:
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta ut bullarna från kylskåpet och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen värms.
Strö lite mjöl eller fiberhavregryn på bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Låt svalna på ett galler.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|