Alla inlägg under mars 2016
Måndag:
Köttfärssoppa med knäckebröd och ost
Tisdag:
Kycklingbiffar med dragonsås och ugnsrostad potatis och rofrukter
Onsdag:
Stekt kassler med ris, kall sås och sallad
Torsdag:
Fiskgryta med citron och dill samt kokt potatis
Fredag:
Tacos
Lördag:
Lunch:
Tacofärs med ris i salladsskålar
Middag:
Hemgjord pizza
Söndag:
Kryddiga kycklingsspett med saffran, ris, sallad och kall sås
Måndag:
Panerad fisk, curryremoulad
Tisdag:
Tomatsoppa, varma mackor
Onsdag:
Falukorv med senapssås
Torsdag:
Medelhavsbiffar, bulgur
Fredag:
Cannelloni med ricotta och spenat
Lördag:
Helstekt fläskytterfilé, hasselbackspotatis, choronsås
Söndag:
Flygande Jacob
Måndag:
Falaffel från frysdisken, linssallad.
Färsk frukt.
Tisdag:
Pytt i panna på rostbiffsrest, stekt ägg, sallad och vitkål.
Äppelkräm
Onsdag:
Falukorv wokad med rotsaker (Wokad falukorv Mrs Cheng), matvete eller potatis.
Nyponsoppa.
Torsdag:
Grönkålssoppa med ägghalvor, bröd.
Karlsbadersemlor och kaffe eller choklad.
Fredag:
Stekt fiskfilé, panerad i rågmjöl.
Pressad potatis täckt med paprikatärningar, gräslök och persilja.
Glassbåtar.
Lördag:
Köttbullar på 2/3 nöt- och 1/3 fläskfärs, hackad lök, rivebröd i buljong och grädde.
Potatis, senapssås, svartvinbärssylt.
Italienska mandelskorpor doppade först i Vin Santo, sött dessertvin, sedan i mascarponeost.
Söndag:
Grahamsvåfflor, röra på räkor och rom i yoghurt, gräslök och citron.
Fruktsallad, skummig sås:
Vispa 2 äggulor och 1 msk socker, blanda med rivet skal av 1 citron och 2 dl vispad grädde.
Måndag:
1933 (Måndag)
Lunch: Smör, bröd, ost, mesost. Spickesill med dillgräddsås och potatis, löskokta ägg. Kaffe eller te, marmelad eller honung, vetebröd.
Middag: Falska fläskkotletter med stuvad potatis. Äppelcharlotte.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 msk smör
1½ msk kakao
1 msk sirap
3 msk socker
1 dl grädde
Till servering:
Glass
Gör så här:
Smält smöret och vispa i kakaon.
Tillsätt sirap, socker och sist grädde.
Låt koka ihop och späd med lite vatten om det behövs.
Låt svalna.
Servera till glass, gärna vanilj eller t.ex en nötglass
Antal: 20 stycken
Jäsning: 30 min + 30 min
Ugn: 225 grader, ca 15 min
Ingredienser:
5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
1 dl havrekli
3 msk Brödsirap
1 tsk salt
cirka 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
potatismjöl
Gör så här:
Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp.
Ställ åt sidan för att svalna av till 37 °C.
Smula jästen i en skål och häll på den avsvalnade deg vätskan.
Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt havrekli, brödsirap och salt.
Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Forma degen till en rulle som delas i 20 lika stora bitar.
Doppa ena sidan av bulle bitarna i potatismjöl och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Mjölsidan skall vara upp.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter.
Låt svalna på galler UTAN bakduk.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g färskost
1½ dl kondenserad mjölk
1 lime (juice och skal)
4 digestivekex
Färska bär att garnera med
Gör så här:
Blanda färskost, kondenserad mjölk, limejuice och limeskal.
Krossa kexen grovt och fördela i små portionsglas.
Toppa med färskostkrämen och färska bär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|