Alla inlägg under maj 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g melon, vatten & honung
1 knipplök, skivad
2 kvistar mynta
1 lime, saften
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skär melonen i ca 2 cm stora bitar och plocka myntan.
Blanda ihop samtliga ingredinser och smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 dl hallon
4 msk farinsocker
2 msk Worcestershiresås
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2-10 droppar tabasco
Salt
Gör så här:
Blanda allt utom salt och tabasco i en kastrull och sjud 1 2-3 minuter.
Smaka av med salt och tabasco.
Servera såsen till grillat kött.
Antal: till ca 1 kg kycklingdelar
Ingredienser:
½ dl cane syrup/rörsockersirap
2 msk dijonsenap
4 msk vitt vin
4 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2-4 finhackade eller rivna vitlöksklyftor
1 röd finhackad chilifrukt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg kycklingdelarna i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
Skaka om så att kycklingdelarna täcks av marinaden.
Låt ligga i kylskåp i några timmar.
Skaka om påsen då och då under tiden kycklingen marineras.
1987 (Måndag)
Richters Kökskalender: Makaronipudding, råkostsallad. Nyponsoppa med keso.
1988 (Onsdag)
Richters Kökskalender: Spaghetti med köttfärssås, sallad. Färsk frukt.
1989 (Torsdag, Kristi Himmelsfärdsdag)
Richters Kökskalender: Kalvköttgryta med örter och svamp, kokt ris, grönsallad med gurka. Färsk frukt, tex mango.
1990 (Fredag)
Richters Kökskalender: Marinerad rissallad med krabbpinnar och musslor, gräddfil och sprödvarmt bröd. Päron med ost.
2001 (Fredag)
Matkalendern: Räkwok med krispigt grönt
2002 (Lördag)
Matkalendern: Finsmakarens primörsoppa
2003 (Söndag)
Matkalendern: Helstekt fylld kotlettrad
2004 (Tisdag)
Matkalendern: Rotfruktssoppa med kummin
2005 (Onsdag)
Matkalendern: Cocktailomelett
2008 (Söndag)
Matkalendern: Fiskfilé med gul paprikasås
2014 (Söndag)
Köksalmanack: Fläskfilé med färskost, matvete och broccolibuketter. Kärleksmums med god kaffeglasyr.
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 150 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
200 g margarin eller smör
2½ dl socker
3 ägg
2 msk hackad suckat
6 msk (60 g) syltade hackade apelsinskal
2 dl russin
150 g röda eller gröna halverade cocktailbär
3½ dl (210 g) vetemjöl
(½ tsk bakpulver)
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Rör matfettet och sockret poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda frukten och litet mjöl.
Rör ner den och resten av mjölet och ev. bakpulver i smeten.
Häll den i smord brödbeströdd form, ca 2 liter.
Grädda kakan i 150 graders ugnsvärme 1 timme eller tills kakan känns färdig.
Antal: 1 mjuk kaka
Ugn: 175 grader, 1 timma
Ingredienser:
125 g margarin eller smör
2 msk kaffepulver
1½ dl kokande vatten
1½ dl socker
1½ dl sirap
2 ägg
1 dl korinter eller 1½ dl russin
1 msk kanel
½ tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat
4½ (270 g) vetemjöl
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
Lägg ner matfettet och kaffepulvret i det kokande vattnet.
Rör sockret, sirapen och äggulorna poröst.
Blanda kryddorna, bikarbonaten, mjölet, de sköljda korinterna eller russinen och tillsätt detta samt vätskan.
Vänd till sist ner de hårt vispade äggvitorna.
Häll smeten i smord och brödbeströdd kransform, ca 1 3/4 dl liter.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 1 timme.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 dl färska hallon
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Mosa hallonen och blanda med vinäger och olja.
Smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 msk olja
1 gul hackad lök
1 dl tomatpuré
1 dl cane syrup (rörsockersirap)
1 tsk salt
3 msk färskpressad citronsaft
2 msk söt senap
5 droppar tabasco
3 msk Worcestershiresås
Gör så här:
Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt löken.
Fräs löken lätt.
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i ca 30 minuter.
Låt kallna.
Servera till grillat kött och korv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|