Alla inlägg under januari 2018
Måndag:
Kikärtor i tomatsås med råris och kokta grönsaker
Tisdag:
Kycklinggryta med champinjoner och tagliatelle
Onsdag:
Hemlagade fiskpinnar med kokt potatis och kall sås
Torsdag:
Kålpudding med kokt potatis, sås och lingon
Fredag:
Kassler med strips, cafe de paris-sås och gurkbitar
Lördag:
Stekt fläskkotlett med potatisgratäng och sallad
Söndag:
Måndag:
Varm rotfruktssallad med spekat kött
Marängsvsiss:
Varva glass, chokladsås, maränger, grädde, ev bär
Tisdag:
Hummerstjärt på rotselleribotten med krämig pastaknyte (snabb alternativ: färdig hummersoppa)
Plommonkaka:
Dela kärna ur plommon och lägg med skalet upp på färdig utrullad smördeg.
Strö över 1 dl florsocker och grädda i 20 minuter i 225 grader.
Créme fraiche med lite vanilj och stött kardemumma till.
Onsdag:
Prinskorv, äggröra och ratatouille med mycket örter.
Färsk frukt
Torsdag:
Kräftbullar:
Slå buljongen från 1 stor burk fiskbullar i en kastrull, koka upp med tomatpuré och dillfrö.
Lägg i fiskbullarna och rikligt med dill.
Servera med potatis, kräftstjälkar och sallad.
Klappkräm:
Vispa ner 1 dl mannagryn i 5 dl kokande vatten, sjud 5 minuter.
Slå i 1½ dl outspädd saft, koka upp.
Häll i gröten i en bunke, vispa den kall och pösig.
Fredag:
Smörfräst renskav, svamp och lök, pressad mandelpotatis.
Salladsskott och lingon.
Rårörda lingon och vaniljglass
Lördag:
Strimla 1 purjolök och bryn med 400 g cornfärs i olivolja.
Rör i 2 dl grovhackade gröna och svarta oliver och 5 tärnade tomater.
Salta, peppra och riv ner 100 g parmesan.
Servera med risoni och sallad.
Grapefrukt marinerad i sockerlag med finhackad, syltad ingefära och hackade hasselnötter.
Söndag:
Österrikisk gulasch och surdegsbröd
Blanda 2 dl créme fraiche, 2 dl matyoghurt, några msk koncentrerad tranbärsdryck och 200 g smält vit choklad.
Fördela i portionsglas och ställ svalt.
Köksalmanack, 2011
Måndag:
Spaghetti och köttfärssås
Tisdag:
Kycklinglåda med pasta
Onsdag:
Köttbullar, mos och sås
Torsdag:
Fisk med mos och kall sås
Fredag:
Pitabröd med goda tillbehör
Lördag:
Lax med dillstuvad potatis
Söndag:
Taco
Måndag:
Pannbiff, potatis och sås
Tisdag:
Torsk i spenat-gräddblandning i ugn med potatis
Onsdag:
Nuggets och pommes med bbq-sås
Torsdag:
Köttfärssås med spaghetti
Fredag:
Kycklingfajitas med tillbehör
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Kålpudding, gräddsås, potatismos, lingon och inlagd gurka
Måndag:
Korv Stroganoff mer potatismos
Tisdag:
Laxburgare med koriander och lime, klyftpotatis och kall sås.
Onsdag:
Mustig köttgryta med rotfrukter
Torsdag:
Linssoppa med spenat och citron
Fredag:
Taco med goda tillbehör
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Köttfärslimpa med potatis och gräddsås
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
½ röd paprika
1 förpackning krossade tomater
1 tsk råsocker
Salt
Svartpeppar
Färsk koriander, persilja, timjan, mynta
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök och stek den glansig i olja i en kastrull.
Hacka paprikan och låt den steka med.
Tillsätt tomaterna och sockret och låt allt puttra på svag värme tills såsen tjocknat och överflödig vätska försvunnit.
Smaka av med salt, peppar och örter.
Köksalmanack, 2012
Antal: 25 stycken
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(2 msk kallt kaffe)
Garnering: pärlsocker eller kokos
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg.
Forma små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.
Ställ dem kallt för att stelna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|